Rugpijn is een vaak voorkomende klacht. Minimum 40% van de Nederlanders hebben jaarlijks wel eens last van rugpijn. Bijna 90% kan door middel van oefeningen de rugklachten zeer sterk verminderen. Je kan weer uit bed komen zonder meteen last te hebben en de rest van de dag vrij bewegen. Het is dus het proberen waard.

Je kunt dit doen aan de hand van een online oefenprogramma. Zo kun je thuis werken aan een gezonde rug, zonder ervoor naar een kinesist te moeten lopen en diep in je buidel te moeten tasten.

Het programma is ontwikkeld door een fysiotherapeut en gezondheidswetenschapper drs. P. Arentsen in samenwerking met vele experts. De oefeningen hebben zich reeds bewezen in de praktijk. En studies tonen aan dat door gewoon stil te liggen de rugpijn niet zal verdwijnen.

Je voortgang wordt bijgehouden op je telefoon of computer en zo krijg je er gratis een positievere ingesteldheid bovenop. Je hoeft de oefeningen niet uit je hoofd te leren, je hoeft ze enkel regelmatig te doen. De oefeningen kun je makkelijk volgen met de instructies zodat iedereen het kan.

Laat je angsten achterwege en probeer het gewoon uit. Wie niet waagt, niet wint.