Zeker wanneer de zomermaanden in het verschiet liggen krijgen veel mensen de kriebels. Die winterkilo’s moeten er dan vaak nog even snel af om je prettig te voelen in je badkleding. In de winter zitten die paar extra kilo’s ons vaak niet zo in de weg, maar zodra de kledingstukken schaarser worden, wordt de behoefte naar een perfect lijf juist groter.

Bodyshaming

Er is ook een grote groep mensen die zich nooit comfortabel voelen met hun lijf. Voor hen maakt het niet uit of het zomer of winter is. Zij hebben last van bodyshaming, omdat ze bijvoorbeeld overgewicht hebben of omdat ze vinden dat hun lijf niet in de juiste proporties is. Iedere keer als ze voor de spiegel staan daalt hun humeur tot onder het nulpunt. Hoe leuk of mooi de spiegel ook is, het enige wat ze er in zien is een lichaam waar ze niet tevreden mee zijn. En dat is jammer, want net zoals de spiegel zelf, is gewoon ieder lichaam anders en er zijn weinig lichamen die helemaal perfect zijn. Daarbij verschillen ook de smaken van mensen. Waar bij de een de voorkeur uitgaat naar zo’n mooie strakke spiegel van BGA.nl heeft de ander liever een spiegel die iets meer vormen laat zien. En zo is het dus ook met lichamen.

Gezondheid is belangrijk

Laat je humeur dus niet beïnvloeden door imperfectie en raak niet in paniek wanneer je niet in zo’n Braziliaanse bikini of strakke zwembroek past. Er is nog genoeg andere badkleding die ook trendy en leuk is en jou ongetwijfeld prachtig zal staan. Natuurlijk is overgewicht ook niet goed voor je gezondheid en is het zeker verstandig om hier iets aan te doen, maar laat dat ook de belangrijkste reden zijn. Besef dat jij vaak de enige bent die zo kritisch naar zichzelf kijkt. Een ander ziet eerder het totaalplaatje.

Toch wat afvallen?

Wil je in het belang van je gezondheid toch wat kilo’s kwijt? Wacht hier niet mee tot de zomermaanden aanbreken. Probeer al voor die tijd je levensstijl te veranderen. Eet gezonder en gevarieerder en probeer wat meer te bewegen. Je zult zien dat dit resultaat geeft. Al die crash-diëten om af te vallen zo net voor de zomer zijn leuk om nog even snel wat kilo’s kwijt te raken, maar vaak zorgen ze daarnaast voor het gevreesde jojo-effect en zitten de kilo’s er zo weer aan.