Na een hete en mooie zomer waarbij je waarschijnlijk nooit een jas aan hebt gehad, is het inmiddels tijd om langzaamaan vooruit te kijken en je klaar te maken voor de herfst en winter. Voor sommige mensen is het even slikken om weer de koudere maanden tegemoet te gaan, maar er zijn ook veel voordelen aan deze knusse seizoenen! Zo komt er in de herfst altijd een nieuwe kledingcollectie in de winkels te hangen en kun je eindelijk een nieuwe winterjas dames aanschaffen.

Kou is slecht voor je gezondheid

Een goede winterjas dames is essentieel om jezelf goed te beschermen tegen kou, regen, sneeuw, hagel en harde wind. De winter kan erg guur aanvoelen, en met een versleten of te dunne jas kun je zelfs ziek worden door de kou en nattigheid. Tijd om goed voor jezelf te zorgen en een fijne jas aan te schaffen die bij jouw kledingstijl past en jou goed beschermt tegen de invloeden van buiten.

Waar voldoet een goede winterjas aan?

Ten eerste moet een winterjas natuurlijk functioneel zijn, dus het liefst eentje die gevoerd is en bestaat uit meerdere lagen zodat de kou zo min mogelijk naar binnen kan. Ook de lengte van de jas doet er toe, want van een blote rug tijdens het fietsen word je in de winter en herfst niet blij. Het liefst komt de jas dus tot ten minste je heupen, om er zeker van te zijn dat hij niet omhoog kruipt. Ook de lengte van de mouwen is belangrijk, net als de breedte van de mouwen. Op de fiets kan de wind door te brede mouwen waaien, en dat is niet fijn! Ook het materiaal van de jas is belangrijk, een waterafstotende jas is erg handig en vaak ook lekker warm. Kies dus altijd voor comfort, en probeer meerdere jassen uit om de perfecte jas voor jou te vinden.