Veel verteringsproblemen kunnen als oorzaak een ontsteking hebben. Op deze plaatsen wordt het lichaam ‘warm’ en kan het dus wel wat verkoeling gebruiken. Komkommer en munt zijn beide zeer verfrissend en kunnen dus hierbij baat leveren.

Munt wordt al duizenden jaren gebruikt als geneeskrachtig kruid en helpt onder andere om extra gal te creëren.  Deze gal zorgt dan weer op zijn beurt voor een betere vertering. Daarnaast zorgt het ook nog voor verlichting bij mensen die last hebben van het ‘Irritable Bowel Syndrom’ (IBS), ook wel eens prikkelbare darm genoemd.

Een heel makkelijk recept die je zelf thuis kan maken is deze. Neem 3 eetlepels verse munt, een halve komkommer (gewassen en gesneden) en een klein beetje zout. Mix deze allen samen in de blender met vier kopjes koud water. Zet dit een half uurtje in de koelkast en geniet.

Het is van belang de komkommer niet te schillen. Alle positieve eigenschappen (vezels, kalium en magnesium) bevinden zich net in die schil. Deze zorgen voor een minder opgeblazen gevoel of voor minder last van zuur.

Na een rijke maaltijd of op een hete zomerdag is dit de ideale afsluiter.