In deze roerige tijden beseffen we meer dan ooit dat onze gezondheid een kostbaar bezit is. Daarom is het belangrijk om goed voor je lichaam te zorgen. Gezond eten, meer bewegen, niet roken of drinken: we kennen allemaal de adviezen die zorgen dat onze fysieke gesteldheid niet op de proef wordt gesteld.

Fysieke en mentale gezondheid

Ook je geestelijke gezondheid is belangrijk. Als je te veel stress hebt, kan dit namelijk een negatieve invloed hebben op je fysieke gezondheid. Het is dus belangrijk dat beide in balans zijn. Met yoga kun je door ademhalingsoefeningen, meditatie en houdingen je lichaam beter ontspannen en hierdoor stress verminderen. Dit heeft veel voordelen voor zowel de fysieke als de mentale gezondheid.

De balans vinden

Eigenlijk is het belangrijk voor je gezondheid om op alle vlakken een balans te vinden. Zowel in de privésfeer als op het werk. Zelfs hele simpele dingen kunnen voor enorme stress zorgen. Neem bijvoorbeeld die bedrijfswagen met gereedschap die iedere ochtend één grote rommel is en waar je niets in kunt vinden. Dit heeft een negatieve invloed op je werkzaamheden en veroorzaakt stress. Natuurlijk kun je iedere dag een yogaoefening doen om de stress te verminderen, maar je kunt het ook anders aanpakken. Zorg bijvoorbeeld dat de bedrijfswagen overzichtelijk is ingericht, zoals met het oplossingsgerichte Work System. Zo kun je alles snel terugvinden en heb je niet iedere dag de ergernis van de rotzooi in de bedrijfsbus.

Stress verminderen

Maar ook op andere vlakken kun je jezelf veel stress besparen. Denk bijvoorbeeld in oplossingen, zoals ook de makers van deze systemen voor de bedrijfsauto hebben gedaan. Problemen lossen zich namelijk niet altijd vanzelf op. Zorg voor voldoende nachtrust: eventuele problemen kun je dan veel beter aan. Zorg voor voldoende ontspanning, zoals luisteren naar muziek, een boek lezen of een lekkere warme douche of bad nemen. Vergeet natuurlijk ook de yogaoefeningen niet. Want behalve dat yoga goed is om stress tegen te gaan, helpt het ook om angstgevoelens te verminderen, ontstekingen te remmen, de levenskwaliteit te verbeteren en chronische pijn te verminderen. Daarnaast verbetert het ook de slaapkwaliteit, de flexibiliteit en de balans. Genoeg redenen dus om aan yoga te doen.