Maak een dagelijkse wandeling

Iedereen weet dat voldoende bewegen een belangrijk deel uitmaakt van een gezonde levensstijl. Het is net zo belangrijk als op je voeding te letten. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan met een drukke baan, een gezinsleven, sociale verplichtingen en hobbies.. Als je na zo’n drukke dag thuiskomt, wil je vaak niets liever dan lekker op de bank neerploffen met een leuke film of serie. Toch hoeft bewegen niet veel inspanning te kosten en is het hMaak een dagelijkse wandelingeus niet nodig om intensief te gaan sporten in de sportschool of te gaan hardlopen. Een dagelijkse wandeling met de hond, de kinderen, je partner, vrienden of alleen maakt al een heel groot verschil. Je zult je niet alleen fitter en gezonder voelen, het heeft ook een positief effect op je humeur!

 

Elke dag een half uurtje de wandelschoenen aantrekken heeft al een behoorlijk effect op lichaam en geest. Ga dus snel op zoek naar een stevig paar schoenen voor een dagelijkse wandeling en trek er ‘s morgens en ‘s avonds even op uit. Het is ook een goed idee om van en naar de bushalte te wandelen of de natuur in te trekken met de hond en het hele gezin. Eerst en vooral is wandelen een goede manier om in vorm te blijven zonder intensief te gaan trainen. Je hartslag verhoogt lichtjes, je verbruikt calorieën en je verbetert je conditie. Daarnaast worden ook hart- en vaatziekten, diabetes en osteoporose tegengegaan door elke dag een stukje te gaan wandelen. Een flinke wandeling in je omgeving is daarnaast ook nog eens goed voor je sociale leven. Als je alleen met de hond gaat wandelen, zul je merken dat je al snel aan de praat raakt met andere baasjes van een trouwe viervoeter. Of vraag eens een vriend of vriendin mee op je dagelijkse tochtje om zo lekker bij te kletsen tijdens een wandeling.

De mentale voordelen

De mentale voordelen van wandelen

Ook op mentaal gebied is een dagelijkse wandeling goed voor je. De natuur om je heen, de vogeltjes die fluiten en de zon op je gezicht. Er is geen betere manier om je hoofd helemaal vrij te maken en tot rust te komen. Een gevolg waar je misschien niet aan had gedacht, maar wat even belangrijk is, is dat een wandeling je creatiever kan maken. Ver weg van de dagelijkse drukte en stress krijg je de tijd en ruimte voor creatieve ingevingen – wie weet los je wel een probleem op waar je al lang mee rondliep. Daarnaast is een wandeling ook de perfecte gelegenheid om plannen te maken – je volgende vakantie, carrièreswitch of gewoon wat je gaat eten die avond. Wandel je alleen maar wil je toch een gezellige babbel? Dan is je dagelijkse wandeltocht het ideale moment om je moeder, vriend(in) of geliefde te bellen. Zo koppel je het nuttige aan het aangename en heb je telkens iets om naar uit te kijken. Natuurlijk kan je ook naar een podcast of muzieklijst luisteren tijdens het wandelen. Dus kies er voor om vanaf nu te voet naar de winkel te gaan in plaats van met de auto en begin vandaag nog!